Stagiaires in onze school

Wij zijn van mening dat studenten de kans moeten krijgen om ervaring op te doen in de onderwijspraktijk. Wij werken graag met stagiaires die we voor een langere periode kunnen binden aan De Reiziger en die komen van een opleiding, die het concept van onze Daltonschool onderschrijft. De stagiaires kunnen studenten van de PABO zijn, maar ook studenten van het ROC, van een specifieke MBO of van  een sportopleiding. In principe kunnen deze studenten worden ingezet in alle groepen. Tijdens hun stage worden zij begeleid door de leerkracht, en door de mentoren van hun eigen opleiding.

Stages kunnen enorm variëren in intensiteit: van enkele dagen meekijken tot zelfstandig een groep begeleiden. Hierbij wordt uiteraard altijd gekeken naar de groep. Is deze geschikt, zijn er niet teveel mensen binnen een groep, enz.