les: AANDACHT OP DE WEG (mobiele telefoon in het verkeer)

zondag 12 juni 2016

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen uit groep 7/8 een cursus over ‘aandacht op de weg ‘ gekregen van Astrid van der Windt, medewerker van Veilig Verkeer Nederland.

Uit het persbericht:

Samen met de kinderen is er gekeken naar de gevaren die ontstaan door het gebruik van een mobiele telefoon. De kinderen konden ervaren wat afleiding met je doet, maar konden ook zelf al meerdere voorbeelden opnoemen waarbij het (bijna) mis ging in het verkeer doordat iemand een smartphone gebruikte. Zij hebben samen oplossingen bedacht en afspraken gemaakt. Enkele van deze afspraken zijn geselecteerd en op een Safetydeal geschreven. Deze hebben de kinderen ondertekend en in de klas opgehangen. Belangrijk vonden zij het om altijd goed op te letten, ook op wat anderen doen. Kijken zij tijdens het autorijden of fietsen bijvoorbeeld op hun smartphone, dan is het echt oppassen geblazen. Verder vinden zij het belangrijk om altijd af te stappen wanneer je je smartphone wilt gebruiken en als je muziek wilt luisteren, gebruik dan maar een oortje omdat je het overige verkeer wel goed moet kunnen horen.

Delen via