Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De volgende open dag is op 10 oktober 2018

van 9.00 tot 12.00 uur.

Bekijk het programma

Onze school

De Reiziger is een Openbare Daltonschool. Dalton is een beproefde methode die perfect past bij de wereld van nu. We streven op de Reiziger naar een veelzijdige ontwikkeling en individuele ontplooiing van het kind binnen een duidelijke structuur van orde en respect en een veilige sfeer.

Om zelfstandig kennis en ervaring op te doen, hebben kinderen de ruimte nodig om eigen keuzes te maken. Onze leerkrachten bieden de kinderen daarbij voldoende structuur. Zo leren ze –stap voor stap– met verantwoordelijkheid om te gaan. Dat begint al bij de jongste kleuters. De leerkracht leert de kinderen plannen, zelfstandig werken, samen werken en het eigen werk beoordelen. Allemaal vaardigheden waarmee ze later de wereld kunnen ontdekken.

Primair Daltononderwijs

De Reiziger is een openbare school voor primair Daltononderwijs. Dat betekent dat ons onderwijs behoort tot de categorie van de traditionele vernieuwingsscholen. Het Daltononderwijs is momenteel de stroming met de meeste leerlingen in Nederland.

Een Daltonschool baseert het onderwijs op de vijf uitgangspunten:

• samenwerking
  • vrijheid/verantwoordelijkheid
  • effectiviteit
  • zelfstandigheid
  • reflectie

Lees meer over het Daltononderwijs

Programma

Boven op het Vleugelplein treft u de directies van de drie scholen aan van dokZuid. Graag heet ik u namens Daltonschool De Reiziger welkom.

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het gebruikelijke dagprogramma in de groepen. U kunt dan zien hoe de leerlingen les krijgen van de leerkrachten, hoe de leerlingen na uitleg van de lesstof  aan de slag gaan, alleen of samen met anderen. Op deze wijze willen wij een goed beeld  geven van onze manier van werken. Natuurlijk verzorgen wij rondleidingen voor bezoekers en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met ons team en onze leerlingen! Graag tot ziens op onze open dag.Wij zien er naar uit!

• LP055_deReiziger_INTRO_20150909_SunnyGardeur_0786
  • LP055_deReiziger_INTRO_20150909_SunnyGardeur_0201
  • modern onderwijs op obs De Reiziger
  • LP055_deReiziger_INTRO_20150909_SunnyGardeur_0525

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.

Delen via