Startactiviteiten Thema Kinderboerderij – Boekenkring – Vragenwand – Stemmen

zondag 25 maart 2018

Wat hebben we weer een heerlijke week achter de rug bij de kleuters.

In onderstaand bericht zijn de vele foto’s te bewonderen van onze activiteiten! Kijk en geniet mee met ons!

We zijn deze week gestart met een nieuw thema, de Kinderboerderij.

Startactiviteiten:

Dinsdag zijn we op ontdekkingsreis geweest naar Kinderboerderij Laag Buurlo, om de dieren aan de lijve te zien, ontdekken en onderzoeken. Hoe zien ze er uit, wat/ wie zie je? wat doen ze? (hoeven, vacht, veren, horens,  groot, klein, dik dun, hoeveel poten, grazen, de boer, boerin en nog veel meer..) Hoe voelen ze? (zacht, stug,  dikke of dunne vacht enz.) Welke geluiden hoor je? (het loeien van de koe, blaten van de schaap, het knorren van de varken, kraaien van de haan, en meer).

Gezien het prachtig zonnig weer was, hebben we ook nog  heerlijk gespeeld in de speeltuin.

Als klap op de vuurpijl, mochten we ook nog een ritje maken op 3 lieve paarden.

Bedankt @laagBuurlo! We hebben genoten! We komen zeker weer terug.

Onderzoeken, ontdekken en ontwerpend leren:

De rest van de week hebben we onze ervaringen gedeeld en uitgewisseld, we maken onze eigen boerderijdieren voor onze gezamenlijke Kinderboerderij collage, met mooie vouwwerkjes. Ook onze ouders zijn hierbij actief betrokken. Samen met de eigen kind werden geweldige tekeningen gemaakt. Superknap, waardevol en gezellig.

Boekenkring:

Donderdag is codajuf Marion op bezoek geweest. Zij heeft een aantal boeken meegenomen passend bij het thema Kinderboerderij en heeft dit in een Boekenkring geïntroduceerd, om onze kinderen verder te enthousiasmeren om meer te weten en te leren over de kinderboerderij.

Bedankt juf @Marion @ Coda

Vragenwand:

Na het delen van onze ervaringen, kennis en vaardigheden hebben de kinderen vragen geformuleerd over onderwerpen waar ze nog meer over zouden willen weten/ leren. Hier hebben we een vragenwand, Van gemaakt. De komende tijd zullen we met onderzoekjes van (groepjes) kinderen antwoorden proberen te vinden op de vragen. We houden u op de hoogte!

#onderzoekend #ontdekkend #ontwerpend #leren #thematiseren #startactiviteiten #thema #kinderboerderij  #ogo #basisontwikkeling #21thcenturyskills #ouderbetrokkenheid #leerplezier

Stemmen:

Ook onze kleuters hebben afgelopen woensdag gestemd. Samen hebben we nagedacht, gedeeld en uitgewisseld wat we belangrijk vinden en wat onze dromen zijn.  Kreten die werden genoemd waren: goed zorgen en lief zijn voor dieren, geld verdienen, goede schoonmaak, elkaar helpen, maar ook liefde. En een ander groepje was er stellig over eens dat alles even belangrijk was. Het was een ontzettend leuk kringgesprek.  Na het bespreken hebben we de eigen gedachten en dromen  getekend en geschreven op het kinderstembiljet en hebben “echt” gestemd bij de kinderstembus. Fantastisch gedaan!

Delen via