Samen genieten van het heerlijke weer bij de kleuters

donderdag 7 juni 2018

Bij onze kleuters genieten we volop van de heerlijke zomerse dagen.

Onder andere met een picknick in het park met onze kleuters.
Letters oefenen kan ook ontspannen buiten in het zonnetje. Met veel plezier en enthousiasme sprongen kinderen uit groep 2 de geleerde letters in letterhartjes.

Ook komen de peuters van Kinderkajuit op regelmatige basis gezellig bij/ met ons spelen in de klas, tijdens gym of bij het buitenspelen. Ontzettend leuk, en wat gaat dat goed.

We hebben inmiddels het thema kinderboerderij afgesloten.

De kinderen hebben in de groep een presentatie gegeven over een onderwerp of dier wat ze leuk vonden binnen het thema kinderboerderij.

 

Inmiddels zijn we begonnen met het thema circus.

We zijn op Ontdekkingsreis geweest naar een “echte” circus. We mochten op de tribune zitten en kijken naar een act van een koorddanseres. Onze kleuters vonden het geweldig. Daarna hebben we de circusdieren opgezocht in de stallen en hebben we ze geaaid.

Middels startactiviteiten hebben we ons thema verder onderzocht, ontdekt, vragen bij bedacht voor onze vragenwand en is de interesse en enthousiasme volop gewekt voor het circus:

  • Eigen ervaringen: eigen ervaringen zijn in tweetallen en in kleine groepjes met elkaar gedeeld. En hebben we samen besproken: Wat weten we.. en wat willen we nog weten..
  • Illustraties: In tweetallen en in kleine groepjes hebben de kinderen verschillende acts nader bekeken en besproken met elkaar. Wat zie je? Wat doen ze? Wat gebruiken ze ? Hoe doen ze dat?
  • Boekenkring 1 o.b.v. juf Marion van Coda: we hebben samen verschillende circusboeken bekeken en besproken. Daar hebben de kinderen in kleine groepjes 1 boek uitgekozen (middels stemmen) die we hebben voorgelezen aan een groepjes kinderen.
    Spontaan vertelden onze kleuters vervolgens welke acts zij graag zouden willen leren/ oefen etc.
  • Boekenkring 2 o.l.v. juf Marion van Coda: o.b.v. eigen talenten en interesses hebben onze kleuters een act gekozen, die zij graag zouden willen oefenen leren voor de “echte” Peuter/ kleuter Circus. We hebben het er in de klas uitgebreid over gehad met illustraties en filmpjes en boeken. Juf Marion heeft kleine groepjes o.b.v. talent/ interesse meegenomen naar de bieb coda, om m.b.v. boeken in te zoomen nop de eigen act: Wat wil je doen? Wat heb je nodig? Welke kleren doe je aan? Welke schoenen doe je aan? Wat zeg je? Hoe voer je zo’n act uit? Tot slot hebben onze kleuters de eigen act kort opgevoerd voor het eigen groepje met juf Marion. In de klas konden ze er over vertellen en gaan we er uiteraard weer mee verder! Was superleuk!!
  • Dit thema hebben we een workshop Schminken in de klas. Onze kleuters mogen elkaar schminken m.b.v. instructiewijzers/ een voorbeeldenboekje. Als ze dit nog lastig vinden, worden ze ondersteund of geschminkt door onze stagiaires. Mochten er huid allergieën zijn, dan horen we dat graag!

Deze week hebben we samen een eigen circus opgebouwd in de taalklas, compleet met circusdak, een piste, een kassa, coulissen waar onze circusartiesten zich kunnen verkleden en de spullen voor de act kunnen verzamelen. Hier gaan we lekker spelen en oefenen voor de “echte”Circusvoorstelling.

 

Delen via