Ontwerpfase Kleuter kinderboerderij, paaseieren zoeken met onze kleuters, aandacht voor de lente.

woensdag 4 april 2018

Spelen op de kinderboerderij, aandacht voor de Lente Groeien en Bloeien:

Na het volop onderzoeken, ontdekken, verkennen van de kinderboerderij (dieren); het formuleren van de eigen vragen voor de vragenwand en het ontwerpen van een boerderijcollage, komen we in de verbinding/spelfase. Onze kleuters hebben enthousiast knuffels meegenomen van huis, zoals bijvoorbeeld honden, een varken, konijntjes en kippen.

In een kringgesprek bleek dat de knuffels best een beetje verdrietig waren, want ze hadden een probleem. Ze misten hun huisje op de kinderboerderij. Wisten onze kleuters misschien wel een oplossing voor ze? Er werd meteen volop gebrainstormd, en vlot kwamen onze kleuters tot de conclusie om zelf de dierenverblijven voor de knuffels te ontwerpen: een vijver voor de kikker, een kippenhoek voor de kip en haar kuikens, een konijnenhok voor de konijnen, een hondenhok voor 3 honden, een modderpoel voor het varkentje, een vogelkooi voor de vogels. Toen de ideeën eenmaal geboren waren, zijn de kinderen ijverig aan de slag gegaan en wat waren ze trots op het resultaat, de samenwerking en het feit dat zij zelf de dieren een fijn plekje hebben kunnen geven in onze eigen “kleuterkinderboerderij”. Uiteraard willen onze kleuters de dieren zelf verzorgen!

Tijdens deze ontwerpfase hebben we in het gesprek en onderzoekje vragen kunnen beantwoorden van onze vragenwand, vooral m.b.t. de verzorging en omgang met dieren.

Bij het Paasfeest donderdag hebben onze kleuters gezellig gekleurd, voorbereidingen getroffen voor het ei tik wedstrijd en heerlijk  paaseieren gezocht op het speelplein. Wat hadden we er veel plezier in!

De komende weken besteden we aandacht aan de Lente, groeien en bloeien, geboorte van baby dieren, maar ook het groei en bloei proces van bloemen en plantjes..

Hou vooral onze Facebook, Twitter en Website in de gaten!

Delen via