de-reiziger
nieuwsbrief openbare basisschool de Reiziger | november] [2021]

Voorwoord

Voor u ligt de maandinfo van de maand november. Vanavond zal er weer een persconferentie zijn over nieuwe maatregelen. De Reiziger zal hoe dan ook met nieuwe maatregelen te maken krijgen. We zullen u zo snel mogelijk hierover informeren. Voor nu geldt dat ouders fysiek niet meer in school mogen komen. De afspraken die u maakt zullen zoveel mogelijk online plaats te vinden. Mocht u toch op uitnodiging de school in komen, dan vragen wij u om een mondkapje te dragen. Verder blijven de basisregels van kracht. Kinderen met klachten blijven thuis en we hanteren 1,5 meter. De leerkrachten zorgen ervoor dat leerlingen de handen wassen tijdens leswisselingen. We hopen dat we zoveel mogelijk door mogen blijven gaan met ons onderwijs.

In deze maandinfo delen wij informatie over het personeel, twee extra studiedagen, Sinterklaas en sport van de maand. Veel leesplezier!

Namens het team van de Reiziger,

Ruud Brinkman

ASK gaat niet door..

Helaas heeft het ASK theater moeten besluiten dat de voorstelling volgende week niet door kan gaan. De 3 stichtingen van alle scholen acht het niet verstandig om in de huidige tijd met veel besmettingen een gezamenlijke theatervoorstelling door te laten gaan. Erg jammer want onze leerlingen van groep 5 t/m 8 hadden er erg naar uit gekeken.

Personeel

Vanaf 1 december zullen er een aantal wijzigingen plaats vinden bij ons op school. De vacature voor groep 6/7/8 is voorlopig nog niet vervuld. Deze vacature blijft open staan.

Voor groep 6/7/8 zal er een extra meester bij komen. We zijn blij om te melden dat meester Ray volgende week bij ons op school gaat starten op woensdag en donderdag. Welkom meester Ray! Samen met juf Megan zal meester Ray de groep gaan draaien. Juf Megan gaat op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag voor de groep. Juf Kathy en juf Els zullen als leerkrachtondersteuner betrokken blijven bij de groep.

Vanaf 1 december breiden wij de uren uit voor onze beweegcoach op school. De groep 1/2 en groep 3 krijgen extra gymtijd aangeboden. De gymlessen bij ons op school worden gegeven door juf Bo. Zij stelt zich even aan jullie voor:

Mijn naam is Bo Welgraaf. Ik ben 27 jaar en woonachtig in Apeldoorn. Mijn grote passie is mijn sport, namelijk atletiek. Daarnaast vind ik het leuk om dagjes uit te gaan met familie en vrienden, winkelen en reizen.
Vanaf 1 oktober ben ik de gestart als vakleerkracht bewegingsonderwijs van de Reiziger. Per 1 december ga ik ook de kleuters lesgeven. Daarnaast verzorg ik ook nog de gymlessen van het Kompas en de Sebastiaan. Wat mijn vak zo mooi maakt, komt doordat je bewegend een relatie opbouwt met de leerling. Ook nieuwe activiteiten/bewegingen aanleren en samenwerken aangaan vind ik erg leuk. Ik kijk dan ook erg uit naar dit nieuwe avontuur.
Bo Welgraaf

Extra studiedag

We zijn als school volop in ontwikkeling. Voor deze ontwikkeling hebben wij als team extra momenten ingepland. Dit betekent dat de leerlingen twee extra dagen vrij zullen zijn. De extra studiedagen vallen op donderdag 20 januari en vrijdag 18 februari. Zet deze data in uw agenda.
Sinterklaas

Aanstaande vrijdag 3 december vieren we Sinterklaas op de Reiziger. We hopen dat we met de maatregelen die eraan zitten te komen in alle geluk de Sint live kunnen ontmoeten op school. De aankomst zal niet samen zijn met de ouders. We hopen dat alle kinderen Sinterklaas kunnen zien.

Schoolfruit

Vanaf deze week zijn we op school weer gestart met schoolfruit. Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen kinderen een stuk fruit op school. Op de maandag en dinsdag verwachten wij van ouders dat ze zelf iets meegeven als tussendoortje. Snoep of grote koeken passen niet in een gezond schoolfruitprogramma, daarom willen wij liever alleen een gezond tussendoortje aanbevelen. Wilt u hier als ouder rekening mee houden?

Sport in de wijk
Lekker sporten in de buurt! Samen sporten met je vrienden en vriendinnen. Sport in de wijk is geen gymles, maar er worden wekelijks allemaal leuke sport en spel activiteiten georganiseerd. Aanmelden is niet nodig en je kunt GRATIS mee doen!

Locatie: gymzaal DOK Zuid iedere maandag t/m 25 April 2022
Dag en tijd: iedere maandagmiddag tussen 15:00 - 16:00 uur (met uitzondering van vakanties en feestdagen)
Voor wie: kinderen uit groep 3 t/m 8
Contactpersoon: Bo Welgraaf/Harry Rutgers

Sport van de maand
Hieronder ziet u een overzicht van alle sporten van de maand januari:
IMG-20211123-WA0000

Wat staat er voor de komende weken op de agenda?

• vrijdag 3 december Sinterklaas
  • donderdag 23 december Kerstbrunch
  • vrijdag 24 december Alle kinderen zijn vrij i.v.m. studiedag
  • Zaterdag 27 december t/m zondag 9 januari Kerstvakantie
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...